CARA NDAMEL KUE CUCUR



Bahan:

- 340 ml banyu

- 150 gr gula pasir

- sendok teh uyah

- 2 godhong pandan

- 125 gram pati

- 125 gr glepung gandum

Cara nggawe:

1. Campur glepung beras lan glepung gandum, saring. Disisihaké.

2. Masak banyu, gula, uyah, lan godhong pandan nganti gula larut. Ayo dadi panas.

3. Tuangake kira-kira 1 cangkir larutan gula menyang glepung, aduk kanthi becik. Ing tahap iki adonan isih kenthel banget, aduk kanthi kecepatan rendah kurang luwih 5 menit utawa bisa dipukul nganggo sendok kayu utawa dikocok kurang luwih 7-10 menit nganti adonan alus lan lengket.

4. Tuangake larutan gula sing isih ana ing adonan. Aduk nganti rampung dicampur. Ninggalake paling sethithik 1 jam

5. Siapke panci cilik kanthi baskom sing rada jero. Kalorake lenga sethithik ing wajan (kira-kira 3 sendok liyane), gunakake geni cilik lan priksa manawa lenga kasebut pancen panas nalika diaduk.

6. Tuangake 1 sendok teh adonan, nyuda panas yen wiwit mbentuk serat, lan sprinkle jajan karo lenga nganti katon puffy ing tengah.

7. Yen tengah cucuk mbengkongaken, tusuk nganggo tusuk utawa tusuk untu kanggo nguji kesiapan. Puterake cukur sedhela banjur angkat lan uculake.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

CARA MEMBUAT KUE CUCUR